Cotto
- Doğal ve Ekolojik
- Kolay Bakım
- Çok Yönlülük
- Orijinal
- Dayanıklılık ve Mukavemet
- Kaymaz
- Onarımı Kolay
- Geleceğe Yatırım
Yüksek Dayanıklılık
Cotto,(pişmiş toprak) dayanıklılığı nedeniyle iç mekanlarda döşeme karosu olarak yaygın olarak kullanılır. Malzeme çok fazla baskıya dayanabilir ve ayrıca kırılmaya ve ufalanmaya çok etkili bir şekilde direnir. Aşınmaz, ateşe ve suya dayanıklıdır ve bozulmadan yıllarca dayanabilir. Ayrıca pişmiş toprak, küf ve bakteri üremesine karşı da dirençlidir.
Estetik
Cotto evin içine topraksı bir ton getirir, bu da tüm ortamı daha çekici ve rahatlatıcı hale getirir. Turuncu, pas rengi veya sarının parlak tonları, herhangi bir odada doğru kontrast unsurunu yaratabilir. Ayrıca, malzeme kolayca farklı biçimlerde şekillendirilebilir, bu da mutfağa, banyoya veya oturma odasına sığabilecek heyecan verici şekiller ve yaratıcı tasarımlarla sonuçlanır.
Uygun Maliyetli
Cotto’nun bir diğer önemli özelliği de bütçe dostu bir malzeme olmasıdır. Fiyat, genel malzeme kalitesine ve tasarıma bağlı olmakla birlikte, diğer geleneksel malzemelere göre çok daha düşük bir başlangıç maliyetine sahiptir. Dayanıklılık faktörü göz önüne alındığında cotto, tüketiciye mükemmel bir değer sunar ve sürdürülebilir bir seçimdir. Aynı zamanda herhangi bir özellikte kullanıldığında değerinden düşmeyen klasik bir malzemedir. Bu yüzden ilerideki yatırımlarınız için de iyi bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz.
Doğal ve Ekolojik
Cotto, tek bir malzeme ile yapılır: İyileştirici ve ekolojik özelliklere sahip doğal bir ham ürün olan kil.
Bakımı Kolay
Cotto suyu emmez ve bu nedenle yumuşak bir sabun çözeltisiyle basit bir silme işlemiyle temizlenmesi kolaydır. Bakımının kolay olması, onları ahşap, taş ve diğer sentetik kökenli malzemelere göre daha iyi bir seçim haline getirir. Ayrıca malzeme, doğası gereği kaymaz hale getiren pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Bu da banyo zeminlerinde ve havuz çevresinde kaymayı önleyerek çok etkili olmasını sağlar.
Cotto Nedir ve Nasıl Yapılır?
Cotto, yıllardır kullanılan doğal bir malzeme türüdür. Cotto, bir fırında 500°C’yi geçen sıcaklıklarda ısıtılan kilden yapılmıştır. Kilin yüksek demir içeriği, cotto’ya sıcak, kırmızı rengini verir.